"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна оформить частину боргу за новим stand-by з МВФ векселями

П'ятниця, 25 квітня 2014, 18:02

Кабінет міністрів уповноважив міністра фінансів Олександра Шлапака на підписання векселів у національній валюті на користь Міжнародного валютного фонду в рамках нової кредитної програми stand-by.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів від 25 квітня №409-р.

"Уповноважити міністра фінансів... підписувати непереказні, безпроцентні векселі у національній валюті на користь МВФ за програмою stand-by в частині сум запозичень, що зараховуються до державного бюджету, а також в рамках збільшення квоти України в МВФ", - вказується в документі.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 30 квітня розгляне питання виділення Україні кредиту в рамках співпраці за програмою stand-by в обсязі 16,8 млрд доларів.

Реклама:

Згідно з планами Мінфіну, для забезпечення виплат по валютних урядових боргах в 2014 році планується використати кошти МВФ у розмірі 3 млрд доларів, гарантії США на 1 млрд доларів, фінансування ЄС обсягом 2,7 млрд доларів, кредит Світового банку на суму 1 млрд доларів, а також розмістити єврооблігації на 1 млрд доларів і внутрішні валютні облігації на 0,3 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!