"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк Росії підвищив ключову ставку через прискорення інфляції

П'ятниця, 25 квітня 2014, 15:10

Банк Росії за підсумками засідання ради директорів у п'ятницю несподівано підвищив ключову ставку тижневого аукціонного РЕПО до 7,5% з 7% річних, пояснивши це збільшеними інфляційними ризиками.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Як наголошується, це вже друге підвищення ставок за останні два місяці. Різке ослаблення рубля, спровоковане спершу політикою монетарної влади США, а згодом кризою в Україні, поставило під загрозу фінансову стабільність в РФ і змусило ЦБ з 3 березня підняти ключову ставку відразу на 1,5 відсоткового пункту і змінити механізм валютних інтервенцій.

Глава ЦБ Ельвіра Набіулліна заявила на початку квітня, що регулятор не буде знижувати ключову ставку як мінімум до червневого засідання ради директорів.

Реклама:

Аналітики прогнозували, що ЦБ не змінить ключову ставку аж до осені в умовах високої інфляції, яка прискорилася у річному вираженні до 7,2%.

"Ймовірність перевищення інфляцією цільового рівня в 5,0% в кінці 2014 року, значно збільшилася. Це обумовлено більш сильним, ніж очікувалося, впливом курсової динаміки на споживчі ціни, зростанням інфляційних очікувань, а також несприятливою кон'юнктурою ринків окремих товарів. Банк Росії не має наміру знижувати ключову ставку в найближчі місяці", - йдеться в повідомленні ЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!