"Россільгоспнагляд" взявся за українську "молочку"

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:06

Россільгоспнагляд ввів режим посиленого лабораторного контролю на постачання до Росії продукції ПАТ "Золотонjський маслоробний комбінат", ПАТ "Баштанський сирзавод", ТОВ "ВО "Моліс" і ТОВ "Техмолпром".

Про це йдеться у листі російського відомства від 24 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

Керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт повідомив, що стурбований зростанням поставок контрабандної та потенційно небезпечної продукції з України.

За його словами, російське відомство направить пропозицію керівнику ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимиру Горжеєву провести переговори і обговорити ситуацію, що створилася.

Реклама:

Крім того, планується обговорити питання відновлення транзиту через територію Росії продукції в бік України.

Цей транзит був закритий після того, як російська служба виявила випадки контрабанди та фальсифікації поставок, коли країною "прикриття" була Україна.

"Нам треба виробити механізм  за яким ми зможемо відновити торгівлю і уникнути порушень, - заявив Данкверт. - Зокрема, можна домовиться, що українська сторона підтверджує одержання саме того вантажу, який вказаний у супровідних документах".

За словами глави Россільгоспнагляду, на першому етапі можна провести телефонні переговори або обговорити всі питання в режимі відеоконференції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: