У Ахметова вирішили виплатити державі дивіденди

П'ятниця, 25 квітня 2014, 12:56

ПАТ "ДТЕК Західенерго" виплатить державі 43,4 млн гривні дивідендів.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомляється, на загальних річних зборах акціонерів "ДТЕК Західенерго" було затверджено результати фінансово-господарської діяльності компанії за минулий рік і розподілений чистий прибуток компанії.

Збори акціонерів розглянули і затвердили звіти Наглядової ради, Виконавчого органу та Ревізійної комісії.

Реклама:

Акціонери прийняли рішення здійснити нарахування та виплату дивідендів, за підсумками роботи "ДТЕК Західенерго" в 2013 році, в розмірі 30% чистого прибутку з розрахунку 13,57 гривні на акцію.

Всього на виплату дивідендів планується направити 173,6 млн гривні.

З цієї суми 43,4 млн гривні дивідендів щодо пакету акцій, що належать НАК "Енергетична компанія України" (володіє 25% +1 акція ДТЕК Західенерго), будуть перераховані до державного бюджету.

На виплату дивідендів міноритарним акціонерам буде направлено 4,8 млн гривні.

Повну частку ДТЕК в дивідендах в розмірі 125, 4 млн гривні компанія інвестує в подальший розвиток "ДТЕК Західенерго". У резервний капітал товариства буде направлено 6,5 млн гривні.

Також збори акціонерів підтримали рішення про фінансування виробничої діяльності "ДТЕК Західенерго" і затвердили рішення, необхідні для залучення інвестицій, розвитку компанії,, реконструкції та модернізації трьох ТЕС, що входять до її складу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!