"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін просить Нацбанк провести валютний спецаукціон

П'ятниця, 25 квітня 2014, 12:48

Міністерство фінансів очікує від Національного банку рішення за спеціальними валютним аукціонам на підтримку позичальників-фізичних осіб.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що подібні спецаукціони в країні проводилися в 2008 році, коли також спостерігалися коливання курсу національної валюти.

"Я сподіваюся, що НБУ ухвалить відповідне рішення і проведе такий аукціон, так як, на моє переконання, це було б абсолютно справедливо. З тим щоб не перекладати на людину всі три гривні зростання сьогоднішнього курсу, а частково поділити відповідальність із тими, хто також причетний до цієї складної ситуації", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку з початку 2014 знизився на 28% - з 8,285 гривні за долар до 11,5 гривні за долар.

У зв'язку з глибокою девальвацією гривні Мінфін запропонував повернутися до використання механізму спеціальних валютних аукціонів на підтримку фізичних осіб-позичальників, який в Україні використовували для пом'якшення наслідків падіння гривні в 2008 році, коли курс національної валюти впав за рік на 37,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!