"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні розповіли, звідки візьмуть гроші на погашення боргів

Четвер, 24 квітня 2014, 15:38

Кредити від міжнародних фінансових організацій, гарантії США за запозиченнями, а також розміщення боргових інструментів на зовнішньому і внутрішньому ринку дозволять владі України виплатити в 2014 році 9 мільярдів доларів за валютними зобов'язаннями.

Таку думку висловив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський під час "круглого" ​​столу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

За його даними, для забезпечення виплат уряд планує використовувати кошти Міжнародного валютного фонду в розмірі 3 млрд доларів, гарантії США на 1 млрд доларів, фінансування ЄС обсягом 2,7 млрд доларів, кредит Світового банку на суму 1 млрд доларів, а також розмістити єврооблігації на 1 млрд доларів і внутрішні валютні облігації на 0,3 млрд доларів.

"У нас все збалансовано і ніяких проблем з цього приводу ми не очікуємо", - сказав він.

Реклама:

За його даними, план виплат включає, серед іншого, виконання зобов'язань перед МВФ на 2,9 млрд доларів.

"Є надія, що ми найближчим часом отримаємо перший транш на 3 млрд доларів для поповнення наших валютних резервів", - зазначив чиновник.

Як повідомлялося, Україна розраховує, що МВФ на початку травня затвердить рішення про відновлення кредитної програми для країни. За неофіційними даними, розглядається можливість виділення Україні 17 млрд доларів, у тому числі перший траншем - 3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!