У Яценюка визначили, які медичні вироби обкладуть ПДВ на 7%

Четвер, 24 квітня 2014, 13:57

Кабінет міністрів визначив перелік медичних виробів, операції з постачання та ввезення яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7%.

Про це свідчить ухвалена урядом 23 квітня постанова, проект якої є в розпорядженні "Економічної правди".

В пояснювальній записці до документу зазначається, що затвердження вказаного переліку зможе внести ясність у критичну ситуацію, яка склалась наразі, та допоможе запобігти зупиненню поставок медичних виробів на територію України через прийняття нового законодавства.

Як відомо, 1 квітня 2014 року набув чинності закон "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", яким в  тому числі було внесено зміни до Податкового кодексу.

Реклама:

Зокрема, було внесено зміни у оподаткування операції з постачання та ввезення медичних виробів – уведено податок на додану вартість за ставкою 7%.

За інформацією співрозмовника "ЕП", постанова набуде чинності з моменту опублікування, що планується зробити на початку червня 2014 року. До 1 липня 2014 року буде проводитися паралельно аналіз ефективності таких заходів.

 

 

 

 

 
 

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!