"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк відписав кіпріотам 14 мільйонів за програмне забезпечення

Четвер, 24 квітня 2014, 11:29

Національний банк за результатами тендеру уклав угоду з ТВО "БМС Консалтінкг" на техпідтримку та ліцензування програмного забезпечення корпорації Microsoft на поточний рік.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 14,29 млн гривень.

Як зазначається, замовлено техпідтримку на 6300 комп’ютерів згідно з трьома ліцензіями: OfficeProPlus ALNG SA MVL Pltfrm,  WinPro ALNG SA MVL Pltfrm wMDOP, CoreCAL ALNG SA MVL Pltfrm DvcCAL. Таким чином пакет ліцензій на один комп’ютер обійдеться в 2,269 тис гривні.

Реклама:

Йдеться про ліцензії Microsoft Enterprise Agreement (EA) - це призначена для організацій з великою кількістю комп’ютерів/користувачів комплексна програма корпоративного ліцензування Microsoft пише видання.

Оплата за постійні (безстрокові) ліцензії розбивається на щорічні платежі, а вартість ліцензій в розрахунку на один ПК лишається постійною протягом всього строку дії угоди.

Основним власником "БМС Консалтінг" є ТОВ "Монсервен" (99%), що зареєстроване на кіпрську компанію "Перпл Стоун Інвестментс ЛТД", ще 1% зареєстровано на киянина Сергія Савченка, який є директором фірми.

Згідно з даними "ВДЗ", Нацбанк платить "БМС Консалтінг" за ці ліцензії щороку - починаючи з 2011 р. Сума угоди щоразу становить 14,27-14,29 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: