"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чистий прибуток Apple за квартал збільшився до 10,22 мільярда

Четвер, 24 квітня 2014, 10:30

Чистий прибуток американської корпорації Apple у другому кварталі 2013-2014 фінансового року, що почався в жовтні, зріс на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг 10,22 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише "ИТАР-ТАСС".

Виручка корпорації за звітний період становив 45,65 млрд доларів, збільшившись на 4,7%. Обсяг продажів смартфонів iPhone зріс на 17% - до 43,7 млн ​​штук порівняно з аналогічним показником минулого року.

При цьому продажі планшетів iPad впали за звітний період на 16% до 16,35 млн штук, обсяг продажів пристроїв iPod скоротився вдвічі - до 2,7 млн ​​штук.

Реклама:

"Ми дуже пишаємося нашими квартальних результатів, особливо сильними продажами смартфонів iPhone", - прокоментував квартальний звіт генеральний директор Apple Тім Кук.

Одночасно з публікацією квартального звіту Apple оголосила про збільшення обсягу програми з викупу акцій на 30 млрд доларів: з 60 до 90 млрд доларів.

Крім того, компанія заявила про квартальне зростання дивідендів для власників своїх акцій до 3,29%.

Звіт за другий квартал фіскального року був представлений Apple вже після закриття американських бірж. На позабіржових торгах котирування акцій компанії після публікації звітності зросли на 8% до 563 доларів за штуку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!