Кабмін почав переговори зі Світовим банком про кредит на 350 мільйонів

Середа, 23 квітня 2014, 17:43

Кабінет міністрів починає переговорний процес зі Світовим банком щодо другого пакета інфраструктурних проектів, зокрема, щодо організації водопостачання й поводження з твердими побутовими відходами, загальним обсягом фінансування 350 мільйонів доларів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман у ході брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УНІАН.

"Ми зараз запускаємо переговорний процес зі Світовим банком щодо другого пакета проектів модернізації інфраструктури. Це 350 млрд доларів, які буде спрямовано на модернізацію системи водопостачання й поводження з твердими побутовими відходами", - сказав Гройсман.

За його словами, зараз ведуться документальні узгодження, але вже відомо, що проект із організації водопостачання буде реалізовано в Києві, Донецьку, Краматорську, Кіровограді, Житомирі, Івано-Франківську та Коломиї. Стосовно відходів - у Харкові.

Реклама:

"Є 9 учасників цієї програми. Потім буде процес обговорення. Відсоток за цими запозиченнями буде 0,7%. Надзвичайно вигідний ресурс", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, перший пакет інфраструктурних проектів передбачає залучення Україною 382 млн доларів кредитних коштів Світового банку на проекти енергоефективності в 10 містах.

Пакет проектів уже узгоджено, і, за словами віце-прем'єра Гройсмана, його реалізація почнеться найближчим часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error