Російський посол погрожує Канаді економічними санкціями

Середа, 23 квітня 2014, 16:47

Росія може застосувати економічні санкції проти канадських компаній. Ці заходи стануть відповіддю Оттаві, у разі якщо вона введе санкції проти російських банків.

Про це заявив посол Росії в Канаді Георгій Мамедов в інтерв'ю агентству Bloomberg, передає Lenta.ru.

"Якщо уряд Канади або НАТО підуть на необдуманий крок, наприклад, застосують економічні санкції проти наших банків, ми однозначно відповімо на це. Якщо відповідні дії відіб'ються на діяльності канадських компаній, нам буде шкода. Однак це буде не наша ініціатива", - сказав посол.

Як зазначається, відносини Росії і Канади погіршилися останнім часом на тлі кризи в Україні. Так, у вівторок, 22 квітня, обізнане джерело в МЗС Росії повідомило про видворення з країни першого секретаря посольства Канади. Раніше Канада призупинила участь Росії у підготовці до саміту G8 в Сочі і відкликала посла з Москви.

Реклама:

Крім того, прем'єр-міністр країни Стівен Харпер розпорядився негайно заморозити всі військові контакти з Росією і призупинити роботу двосторонньої Міжурядової економічної комісії, яка розвиває економічні відносини двох країн.

Також Оттава заборонила в'їзд семи російським чиновникам і заморозила їх активи. Москва відповіла на це санкціями щодо 13 високопосадовців Канади, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!