"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Луганщині паралізована робота шахт Ахметова

Середа, 23 квітня 2014, 16:20

Адміністративні будинки й структурні підрозділи ПАТ "Краснодонвугілля", що входить до групи "Метінвест", блокують близько 300 осіб.

Як повідомили в прес-службі компанії, 22 квітня в Краснодоні після мітингу за федералізацію і проведення референдуму, який проходив на площі Леніна, близько 100 осіб спортивної статури перемістилися до адміністративної будівлі "Краснодонвугілля".

"Своїми гаслами вони провокували шахтарів, які поверталися з робочої зміни, закликаючи до участі в мітингу", - зазначили у прес-службі.

О 18.00 під адмінбудівлею зібралося кілька сотень людей. Протестуючі озвучили економічні та політичні вимоги, вимагали від керівників "Краснодонвугілля" офіційного дозволу на поїздки до будівлі обласного управління СБУ в Луганській області та надання автобусів для цих цілей.

Реклама:

У той же час вони зажадали підвищити в два рази заробітну плату, скасувати стандарти з охорони праці та техніки безпеки, які впроваджені на виробництві підприємства.

Крім того, в компанії повідомили, що станом на 14:00 23 квітня під адмінбудівлею "Краснодонвугілля" мітинг триває. У ньому беруть участь близько 300 осіб.

"Це менше 3% від штатної чисельності співробітників", - підкреслили в прес-службі. При цьому через блокування доріг і блок-постів переважна більшість працівників структурних підрозділів не можуть дістатися до місця роботи.

Генеральний директор "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловській, керівники шахт і структурних підрозділів продовжують переговори з учасниками акції.

"Forbes-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!