"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple приступила до створення сервісу мобільних платежів

Середа, 23 квітня 2014, 14:29

Компанія Apple веде переговори з топ-менеджерами індустрії електронних платежів, які можуть очолити розробку цього сервісу в інтересах Apple.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на видання Re/code.

Це означає безпосередній початок роботи над платіжними сервісами Apple, про можливість створення яких вперше заговорили на ринку в минулому році.

За даними видання, глава комерційного підрозділу Apple Дженніфер Бейлі, яка в даний час очолює проект розробки, зустрічалася з кандидатами на дві керівні позиції - директора по продукції та директора з бізнес-розвитку.

Реклама:

Чутки про те, що Apple має намір запустити власну платіжну платформу, ходять на ринку з минулого року.

"У них дуже, дуже серйозні амбіції", - говорить одне з джерел Re/сode, уточнюючи, що Apple хоче дозволити користувачам платити за реальні товари не тільки в додатках і на сайтах, але й у звичайних магазинах зі своїх смартфонів і планшетів.

Раніше Apple повідомляла, що її користувачі зареєстрували близько 600 мільйонів акаунтів на сервісі iTunes, кожен з яких прив'язаний до банківської карти, і ця  база може стати основою для платіжного сервісу.

За даними на кінець грудня 2013 року в світі було реалізовано майже 700 мільйонів iOS-пристроїв, тому навіть якщо мобільний платіжний сервіc Apple буде реалізований виключно для платформи iOS, то компанія вже створить собі додаткове джерело доходу.

За даними ЗМІ, Apple також розглядає можливість співпраці з PayPal, а раніше хотіла придбати розробника рішень для мобільних платежів Square.

У ході конференц- дзвінка в січні глава Apple Тім Кук заявив, що компанія не виключає використання сканера відбитків пальців Touch ID для верифікації мобільних платежів в майбутньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: