"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму ціни на продукти зросли вдвічі, а зарплати і пенсії досі не підвищили

Середа, 23 квітня 2014, 10:40

У Криму ціни на продукти та товари найпершої потреби за останні два тижні  зросли у півтора-два рази.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Як зазначається, досі трималася лише ціна на хліб, але відучора здорожчав і він. На тлі подорожчання люди досі не дочекалися підвищення пенсій та зарплат, а саме ця обіцянка була для багатьох рушійною силою під час проведення так званого "референдуму" за від'єднання Криму.

"Картопля зараз 8-11 рублів, а рахуйте, що тиждень тому вона була по 6 рублів", - розповідають кримчани.

Реклама:

Свиняча вирізка на базарі ще кілька тижнів тому коштувала 65 гривень за кг, а тепер 90 і навіть 100 грн. Про причини стрімкого здорожчання продавці говорити на камеру не хочуть. Утім у приватній бесіді продавці скаржаться на збої в поставках із материкової України та дороге пальне.

Ціни тим часом ростуть не лише на базарах, а й в аптеках.

"Два дні тому помітила на ліках. Брала мамі завжди за однією ціною, а зараз майже на 18 грн подорожчало", - скаржиться кримчанка.

Не змінилася ціна в Криму хіба що на проїзд у громадському транспорті. Через російські поставки пального на заправках почали падати ціни.

Літр 95-го тут заливають тепер по 13 гривень. На українських АЗС бензин коштує по 16 грн, тому там порожньо

Дедалі більше кримчан обтяжують дрібні металеві гроші - українські копійки продавці відмовляються приймати. На півострові вже зачинилися більшість українських та міжнародних банків.

Тож під російськими фінустановами та кримськими відділеннями пошти вишукуються нескінченні черги, адже тільки тут люди можуть отримати соцвиплати, сплатити комунальні платежі та здійснити грошові перекази. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: