Nokia перейменують в Microsoft Mobile Oy

Вівторок, 22 квітня 2014, 14:17

Фінський виробник мобільних пристроїв Nokia після злиття з компанією Microsoft стане її підрозділом і отримає назву Microsoft Mobile Oy.

Про це пише видання NokiaPowerUser з посиланням на лист керівництва Nokia нинішнім постачальникам компанії.

"Після завершення операції між Microsoft і Nokia назва корпорації Nokia Oy зміниться на Microsoft Mobile Oy. За умовами операції Microsoft отримає всі права, переваги і зобов'язання бізнесу Nokia з виробництва пристроїв, включаючи домовленості Nokia з постачальниками, клієнтами та партнерами", - йдеться в листі.

Nokia домовилася про продаж Microsoft свого бізнесу Devices&Services з виробництва смартфонів, планшетів і супутніх товарів за 5,44 мільярда євро.

Реклама:

Операцію компанії планують завершити в квітні поточного року.

Однак після завершення угоди бренд Nokia буде використовуватися виробництвом мережевого обладнання Nokia Solutions and Networks (NSN), геолокаційні брендом Nokia Here і групою Advanced Technologies з розвитку технологій та ліцензуванню.

Враховуючи, що на базі смартфонного бізнесу Nokia в Microsoft буде сформовано підрозділ пристроїв і сервісів, то його перейменування в Microsoft Mobile Oy здається логічним кроком з точки зору маркетингу майбутніх пристроїв.

Підрозділ очолить екс-гендиректор Nokia Стівен Елоп.

Водночас у листі постачальникам керівництво Nokia висловлює надію, що постачальники будуть співпрацювати не лише з підрозділом Microsoft Mobile, але і з трьома бізнесами, які залишаються у складі Nokia після завершення угоди.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: