"Газпром" придбає 50% оператора "Південного потоку"

Вівторок, 22 квітня 2014, 12:25

Рада директорів ВАТ "Газпром" прийняла рішення про придбання 50% акцій South Stream Transport BV у компанії Gazprom Germania GmbH.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", пише "ИТАР-ТАСС".

"Газпром" придбає 205,99 тис акцій South Stream Transport BV номінальною вартістю 100 євро кожна, загальною вартістю 20,599 млн євро за ціною 212,575 млн євро.

Як відомо, компанія South Stream Transport B.V. - оператор проекту будівництва підводної частини газопроводу "Південний потік".

Реклама:

"Газпром" реалізує проект "Південний потік" для диверсифікації поставок природного газу до Європи і для зниження залежності від країн- транзитерів.

Компанія South Stream Transport B.V. є міжнародним спільним підприємством, організованим для здійснення планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу, який буде прокладений в акваторії Чорного моря.

Частка участі "Газпрому" в спільному підприємстві становить 50%, італійської компанії Eni - 20%, французької енергетичної компанії EDF і німецької компанії Wintershall Holding GmbH - по 15% кожна.

Нагадаємо, Європарламент 17 квітня закликав заморозити будівництво газопроводу "Південний потік", який покликаний забезпечити поставки російського газу до Європи в обхід України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!