Росія готова платити авансом Україні за воду в Криму

Вівторок, 22 квітня 2014, 10:02

Росія готова платити авансом Україні за воду в Криму, проте через політичні причини це поки важко.

Про це сказав міністр сільського господарства РФ Микола Федоров в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає "Прайм".

"Ми готові платити гроші авансом, на відміну від інших видів співпраці з Україною, але в силу політичних причин ми не можемо", - сказав він.

Проблеми з водопостачанням у Криму почалися через скорочення Україною постачань води через Північно-Кримський канал. У п'ятницю у ЗМІ з'явилася інформація, що Україна припинила подачу води.

Реклама:

Однак у Державному агентстві водних ресурсів України заявили, що подача води не припинялася, хоча відповідні договори ще не укладено.

Через проблеми з водопостачанням під загрозою опинився поливний сезон у Криму, під питанням вирощування рису, кукурудзи та інших зернових.

"У них 125 тисяч гектарів приблизно тримається на зрошенні, нам потрібно вирішити цю проблему", - сказав Федоров.

Він також зазначив про заборгованість української влади перед аграріями Криму. За його словами, 90% зобов'язань не виконувалася з боку Києва.

"Ми готуємо дуже інтенсивної програми по меліорації Криму, шукаємо різні сценарії вирішення цієї проблеми, інтегруємо Республіку Крим і селян Криму до держпрограми розвитку сільського господарства. Я можу гарантувати, що в рази більше з федерального бюджетів селяни Криму отримуватимуть надалі", - зазначив він.

При цьому Федоров повідомив про готовність Мінсільгоспу РФ субсидувати на строк до 15 років пільгові інвестиційні кредити з федерального бюджету на відшкодування відсоткової ставки в цілях підтримки аграріїв Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: