"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Готелі Криму перестали приймати банківські картки

Вівторок, 22 квітня 2014, 09:16

Більша частина чотиризіркових і п'ятизіркових готелів Криму на невизначений термін перестали приймати до оплати банківські картки.

Про це пише "ИТАР-ТАСС" з посиланням на адміністраторів місцевих готелів.

Карткою можна розплатитися в трьох з п'яти п'ятизіркових готелів і в 11 з 18 чотиризіркових.

Опитані готельєри кажуть, що змушені призупинити безготівкові платежі, так як українські банки, з якими вони раніше працювали, йдуть з ринку, а співпраця з російськими банками поки офіційно не оформлена.

Реклама:

Відповідно до закону про особливості функціонування фінансової системи Криму і Севастополя на перехідний період українським банкам і небанківським фінансовим організаціям дозволено продовжувати роботу в цих регіонах РФ до 1 січня 2015 роки без ліцензії Банку Росії.

Але охочі продовжити роботу на півострові повинні були направити до 17 квітня в ЦБ відповідне повідомлення, чого не зробив жоден український банк.

У зв'язку з цим ЦБ наказав українським Приватбанку, Всеукраїнському акціонерному банку (ПАТ "ВіЕйБі Банк"), банку "Київська Русь" та Імексбанку припинити з 21 квітня роботу в Криму і Севастополі.

Віце-президент Асоціації російських банків Володимир Київський каже, що в середньому процедура оформлення роботи з банком займає до двох тижнів. Але власники кримських готелів поки не розуміють, як це зробити технічно, зізнається керівник відділу продажів готелю "Кримський Бриз" Едуард Якубовчак.

"Серед російських банків в Криму реально працює поки тільки один - РНКБ", - нарікає він.

Як повідомляється, в 2013 році регіон відвідали 5,9 млн осіб, витративши на відпочинок (без урахування витрат на авіа-і ж/д квитки) близько 12,5 млрд руб.

Згідно з прогнозом уповноваженого при президенті Росії по захистах прав підприємців Бориса Титова, в 2014 році Крим повинні відвідати 3-3,5 млн туристів, половину з яких візьме сектор неорганізованого туризму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: