Найбільші японські банки скоротили бізнес в Росії

Понеділок, 21 квітня 2014, 11:51

Найбільші японські банки - Sumitomo Mitsui Banking Corporation і Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ в останні кілька тижнів скоротили бізнес в Росії.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

"Японці більш обережні, ніж всі інші", - говорить московський банкір.

Дію санкцій відчули на собі не лише бізнесмени і чиновники з списку санкцій, але і російський ринок в цілому.

Реклама:

За оцінкою Dealogic, розміщення облігаційних позик російських компаній на внутрішньому і зовнішньому ринку знизилося на 74% до 9,1 млр доларів.

SMBC, за даними FT, в останню хвилину вийшов з угоди з експортного фінансування для "Металоінвесту", що належить Алішеру Усманову.

SMBC, за даними FT, також заморозив нові кредитні лінії Gunvor, так як США ввели санкції відносно одного із засновників компанії - Геннадія Тимченко. 

Японські банки проявляють обережність, побоюючись бути втягнутими в українське питання, розповідає топ-менеджер одного з японських банків: "Вони не хочуть, щоб їх оштрафували за порушення".

Піти ти з російського ринку японські банки не квапляться.

"Ми намагаємося залишити відкритими двері" до Москви, говорить топ-менеджер одного з японських банків. SMBC і BTMU від коментарів відмовилися.

За словами російського держбанкіра, банки США теж відмовляються від нових угод: "Наша частка ринку збільшилася дуже сильно, ніколи ще попит не був настільки великим".

Топ-менеджер великого банку США говорить, що переглянув всі ризики на Росію і тепер "більш обачний " щодо нового бізнесу тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!