Мінагропрод просить перевірити обґрунтованість цін на нафтопродукти

Понеділок, 21 квітня 2014, 11:30

Мінагропрод звернулось до Міненерговугілля та АМКУ з листом, у якому просить вжити заходів щодо ресурсного насичення ринку нафтопродуктів, а також здійснити перевірку обґрунтованості встановлення цін у роздрібній та оптовій торгівлі нафтопродуктами.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

У листі, зокрема, зазначено: "На даний час в агропромисловому комплексі спостерігається суттєве відставання у темпах накопичення пального, необхідного для завершенні комплексу весняно-польових робіт та підготовки до проведення збиральних робіт. Основна причина цього - постійне суттєве зростання цін на нафтопродукти.

Згідно з моніторингом ринку нафтопродуктів з початку року ціни зросли на дизпаливо на 68%, на низькооктанові бензини - на 60,2%. При цьому, зростання вартості пального відбувається не зважаючи на те, що за останній час курс долара стабілізувався і почав зменшуватися.

Реклама:

Крім цього, автозаправочні станції в окремих областях відмовляються реалізовувати сільгосптоваровиробникам пальне на умовах перерахування коштів, а продають нафтопродукти тільки за готівку в обмеженій кількості, що може призвести до утворення штучного дефіциту на ринку пального.

"У попередні роки частка світлих нафтопродуктів у витратах на виробництво продукції рослинництва становила 12 %, а в поточному році внаслідок підвищення цін, частка пального може зрости до 25%, що негативно вплине на рівень цін на продовольчі товари та погіршить конкурентноздатність сільськогосподарської продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках", - йдеться у зверненні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!