У Путіна хочуть, щоб Крим став альтернативою офшорам

Неділя, 20 квітня 2014, 16:40

Мінекономрозвитку РФ розробляє закон про особливу економічну зону на території Криму.

Про це повідомив міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, виступаючи на міністерській колегії, пишуть "Ведомости".

Він повинен бути максимально якісним, підкреслив Улюкаєв: бізнесу буде запропонований набір умов, який зробить діяльність в регіоні максимально комфортною.

Йдеться про податковий режим, митні умови, спеціальну інфраструктуру, пояснив міністр.

Реклама:

При цьому особливі умови повинні бути створені не тільки для резидентів, які працюватимуть на території Криму, а й для портфельних інвесторів, вказав Улюкаєв.

Потрібно не тільки залучити капітали для розвитку, продовжив він: Крим міг би стати альтернативою офшорам. Бізнес, бачачи, наприклад, комфортні умови реєстрації компаній, міг би прийняти рішення про переведення капіталу в російську юрисдикцію, зауважив Улюкаєв.

ОЕЗ в Криму буде схожа на Калінінградську, розповідав чиновник фінансово-економічного блоку.

"Можна створити в Криму низькоподаткову юрисдикцію (знижені податкові ставки і привабливі умови). Але якщо створити повноцінний офшор з нульовими податками, у Росії виникнуть проблеми з угодами про уникнення подвійного оподаткування", - попереджає юрист російської компанії.

Маючи таку угоду з Росією, інша країна не стягує податок у джерела з виплат на її адресу або стягує за пільговою ставкою (і навпаки - Росія не стягує податок з виплат на цю країну).

Але такі угоди, як правило, підписують лише з країнами, у яких нормальний режим оподаткування, якщо ж у Росії буде створена повноцінна податкова діра, інші країни можуть переглянути угоди, побоюється юрист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: