"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міндоходів та МОЗ примушували французів знижувати ціни на "скандальні" швидкі. Документи

Середа, 2 квітня 2014, 18:18

Високопосадовці Міндоходів та МОЗ примушували французького автогіганта Peugeot Citroen в Україні приймати участь в схемах корупції в держзакупівлях машин "швидкої допомоги".

Про це йдеться у внутрішньому листуванні гендиректора компаній Peugeot Citroen в Україну француза Сержа Банзе зі своїм українським колегою, пише на своїй сторінці в Facebook депутат Київради Олексій Давиденко.

Як повідомляється в листі, французький топ-менеджер розкриває схеми корупції в державних закупівлях машин швидкої допомоги і розповідає про методи примусу до співпраці французького автомобільного гіганта з боку вищих чиновників Міндоходів і МОЗу.

"Для більшої зговірливості французів, Міндоходів блокував митне оформлення всіх машин Пежо і Сітроен на Україні", - йдеться в листі.

Реклама:

Крім того, Міндоходів блокував повернення ПДВ для дилерів Пежо і Сітроен в Україну.

Також, як повідомляється, представників Пежо і Сітроена викликали на "розмову" з заступниками міністрів Міндоходів та МОЗ з метою "вибити" кращу ціну для НВО "Практика".

Як повідомляється, після примусу Пежо до співпраці та підписання угоди по вартості машини для НВО "Практика", проблеми на митниці у французів зникли."Машина Пежо, яку французи продавали НВО "Практика" за 205 тисяч гривень продавалася в МОЗ за 650 - 850 тисяч гривень", - пише автор листа.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, МОЗ торік переплатило за придбання та переобладнання машин під "швидку медичну допомогу".

За умовами минулорічного тендеру МОЗ на придбання більше тисячі автомобілів "швидкої допомоги", ПрАТ НИО "Практика" повинно була зробити з французьких автомобілів "швидкі", начинивши їх медичним обладнанням. Всього фірма повинна була поставити МОЗу 913 "швидких" типу В за 650 тис грн і 143 реанімобіля типу С по 844 тис грн на загальну суму 714 млн грн.

Як відомо, власником фірми "Практика" є Олег Висоцький.

За словами глави правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, ходили чутки, що "Практика" нібито "потрапила в милість до сім'ї Януковича завдяки тому, що вона зробила бронювання для декількох автомобілів з "межигірського" ​​гаража, а також продала за собівартістю сотню автомобілів "швидкої допомоги" благодійному фонду Олександра Януковича".

З угоди на поставку в Україну мікроавтобусів "Peugeot Boxer" Fgti 333 L2H2 (130 hp) між українським представником французького концерну "Automobiles Citroеn sa" ТОВ "Пежо Сітроен Україна" та офіційним імпортером автомобілів "Пежо" в Україні фірмою "Віді Авеню" випливає, що автомобілі ввозилися за ціною 190 тис грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: