США мають намір розширити фіндопомогу України в мільярд

Середа, 2 квітня 2014, 17:13

США мають намір розширити обіцяну фінансову підтримку України в розмірі 1 млрд доларів.

Про це заявив сьогодні радник з економічних питань посольства США Девід Міл на конференції в Києві, пише "УНІАН".

Міл зазначив, що і він, і уряд США вітають прагнення уряду і глави Нацбанку підвищити довіру інвесторів і прозорість системи держуправління.

За його словами, Україна повинна знайти свій шлях, який стане основною для надання заявленої фінансової підтримки США в 1 млрд доларів.

Реклама:

"1 млрд доларів гарантованого кредиту можна надати для зміцнення успіху, але потрібно відповідати вимогам МВФ. І ми думаємо, як розширити цю підтримку", - сказав Міл.

Радник зазначив, що бачить величезні джерела для фінансування потреб України за участю безлічі донорів, які можуть вплинути на ситуацію в Україні.

"Ми працюємо майже щодня, щоб зрозуміти, які потреби у нового уряду, щоб стабілізувати ситуацію на етапі переходу і в довгостроковій перспективі", - додав Міл.

Також радник зазначив, що кошти можуть бути надані не тільки у формі урядової підтримки.

"США мають намір відіграти істотну роль в наданні підтримки Україні в її русі вперед. Можна багато чого зробити за підтримки уряду США і спільно з американськими компаніями у всьому світі", - сказав Міл.

Радник наголосив, що він і уряд США підтримують наміри української влади забезпечити стабільність для того, щоб ділова спільнота мала бажання працювати з Україною в довгостроковій перспективі.

"Я перебуваю під глибоким враженням від заяв нового уряду. Все це демонструє глибоке розуміння того, що вимагають інвестори. Ми подібної конкретики давно не чули. Зараз є розуміння того, що люди, надихнувшись революцією, готові терпіти деякі рішення, щоб економіка країни трансформувалася і зайняла гідне місце у світі", - резюмував Міл.

Нагадаємо, США можуть збільшити пакет фінансової допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів ще на 600 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!