"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович розповів, як він врятував українську економіку від краху

Середа, 2 квітня 2014, 16:45

Янукович не відмовлявся від підписання Угоди з ЄC, а просто хотів взяти паузу, щоб розібратися в тих суперечностях, які виникли.

Про це він заявив в інтерв'ю з російського Ростова-на-Дону, якe транслював  "Дощ" .

За його словами, військово-промисловий комплекс України ніякого абсолютно не має відношення до країнам ЄС, а техніка, яка випускається, вона випускається в кооперації з Росією та країнами СНД.
 
"Скільки Україна споживає цієї продукції ВПК? Не більше 10%. Останнє споживає Росія, країни СНД , і експорт", - сказав Янукович.
 
Він зазначив, що енергетичний машинобудівний комплекс - те ж саме.

"За технічним стандартам Європа ніколи не купувала, і не буде купувати продукцію українського енергетичного машинобудування", - заявив екс-президент.
 
Також Янукович зазначив, що транспортне машинобудування - те ж саме, зовсім різні технічні стандарти.

Реклама:

"Взяти від простого - в Європі вузька залізнична колія, в Україні та країнах СНД - широка. І всі інші технічні стандарти відповідають тільки Росії і країнам СНД", - зазначив він.
 
Також, колишній глава України торкнувся дуже "хворого" для нього питання - сільського господарства.

"Дотація сільського господарства в Європі за деякими видами продукції досягає 30%, в ​​Україні - в 10 разів менше - 3%. І природно, українська аграрна продукція не може бути конкурентоспроможною", - говорить Янукович.
 
За його словами, якщо Україна відкриває свій ринок на 100% і фактично без мит впускає європейську продукцію, то український товаровиробник не зможе бути конкурентоспроможним. А Росія, у свою чергу, буде захищати свій ринок.
 
"Тому ми не могли піти на таку угоду, вона економічно було для нас невигідною і нам потрібно було знайти рішення, які ми разом з Росією і Європою взяли б. Ми не відмовлялися від підписання Угоди, ми хотіли взяти паузу, щоб розібратися в тих суперечностях, які виникли", - підсумував Янукович.
 
За його словами, інакше, українська економіка могла впасти і від цього ніхто не виграв би.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!