"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна забракувала російські цукерки та сир

Середа, 2 квітня 2014, 15:06

Держспоживінспекція України провела перевірки відповідності російських товарів вимогам закону України. 

Як зазначають на сайті відомства, за результатами перевірки з'ясували, що товари реалізуються всупереч вимогам статті 38 закону "Про безпечність та якість харчових продуктів", статтей 15, 19 Закону "Про захист прав споживачів" та положенням Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

У повідомленні зазначають, що перевірки почали у зв’язку зі зверненням голови депутатської фракції Всеукраїнське об'єднання "Свобода", народного депутата Олега Тягнибока щодо невідповідності більшості російських товарів вимогам чинного законодавства України, а також масових порушень прав споживачів під час їх реалізації.

Зокрема, відомство має претензії до російсьих виробників цукерок ВАТ "Красный Октябрь", ВАТ "Кондитерський концерн Бабаєвський", ВАТ "Рот фронт", ЗАТ "Фабрика "Русский шоколад", виробника плавлених сирів ТОВ "Лакталіс Істра".

Реклама:

Також Держспоживінспекція забракувала виробників риби ТОВ "Вічунай-Русь" та ТОВ "Роскон". 

Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день Держспоживінспекція України вживає відповідні заходи щодо вилучення зазначеної російської продукції з гіпермаркетів основних торговельних мереж

"Нечесним реалізаторам та виробникам варто пам’ятати про те, що права українського споживача надійно захищені. Оскільки споживачами є не тільки доросле населення України, а й наше майбутнє - наші діти, Держспоживінспекція завжди оперативно та гостро реагує на виникаючі проблемні питання споживчого ринку. А ті, хто намагаються отримати прибуток за рахунок здоров’я, зокрема дітей, не тільки обмежені в моральному плані, а є безпринципнними особистостями, що гірші за ворога"- підкреслює голова Сергій Орєхов.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: