"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна зберігає плани будівництва LNG-терміналу

Середа, 2 квітня 2014, 10:03

Будівництво LNG-терміналу як і раніше залишається одним з реальних варіантів диверсифікації газопостачання України.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на 10 щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Саріtаl в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект LNG-терміналу, який розглядався попереднім урядом, залишається на столі", - сказав він.

Прем'єр уточнив, що реалізація цього проекту в Одеському регіоні дозволить Україні отримувати щорічно кілька мільярдів кубометрів природного газу.

Реклама:

Іншими ключовими завданнями у зміні газопостачання країни він назвав організацію реверсних поставок з ЄС, продовження переговорів з "Газпромом", роботи з підвищення енергоефективності та зменшення споживання газу.

Говорячи про реверсні поставки з Європи, Яценюк зазначив, що їх обсяг може досягати 20 млрд кубометрів. За його словами, нарощування цього каналу поставок стримується Словаччиною.

Як заявив прем'єр, рішення даного питання є політичним, а заява про необхідність будівництва додаткових газопроводів - "це неправда".

Прем'єр висловив сподівання, що ЄС допоможе Україні вирішити це питання і отримати доступ до більш дешевого газу, ціна якого могла б становити 365 доларів за тисячу кубометрів.

Він також спрогнозував, що після денонсації Росією угод щодо Чорноморського флоту ціна газу для України буде підвищена з 385 доларів ще на 100 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: