Moody's перегляне рейтинги "Газпрому" і "Роснафти"

Середа, 2 квітня 2014, 09:16

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service має намір переглянути рейтинги компаній "Газпром" і "Роснафта" з потенційним зниженням.

Про це пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, причиною для перегляду послужило раніше прийняте рішення про можливий перегляд рейтингу Росії. На даний момент рейтинги обох компаній знаходяться на позначці "Baa1".

"Рейтинги "Газпрому" і "Роснафти" "залишаються чутливими до змін суверенної кредитоспроможності", - йдеться в повідомленні агентства.

Реклама:

У тому випадку якщо рейтинги країни будуть знижені, відповідно і рейтинги державних нафтогазових гігантів будуть переглянуті у бік погіршення.

Рішення про зміну рейтингу країни продиктовано "зниженням темпів економічного зростання, оскільки конфлікт з Києвом і викликана ним невизначеність подальших дій негативно впливають на інвестиційний клімат і зростання на середньострокову перспективу".

Крім цього агентство підкреслює, що існує "ризик погіршення ситуації в силу політичної напруженості яка посилилася і, як наслідок, збільшення конфлікту в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!