"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США хочуть допомогти Україні повернути вкрадені активи

Субота, 19 квітня 2014, 13:35

Адміністрація США має намір допомогти Україні в боротьбі з корупцією, а також у пошуках і поверненні на батьківщину викрадених активів.

Як повідомила офіційний представник Ради національної безпеки при Білому домі Кейтлін Хейден, у цих цілях в Україну направлена ​​група фахівців мінфіну, мін'юсту і ФБР США.

Їх завдання, за її словами, полягає в тому, щоб "консультувати український уряд з приводу того, як проводити розслідування і збирати докази, необхідні для повернення вкрадених активів з-за кордону".

Крім того, повідомила Хейден, 29-30 квітня влада США і Великобританії спільно скличе "багатосторонню зустріч" за участю "українських офіційних осіб та їх колег з країн з провідними фінансовими центрами" для "координації зусиль з виявлення вкрадених активів".

Реклама:

Відомо, що як мінімум до листопада минулого року тодішній уряд України через британську юридичну фірму Lawrence Graham LLC ставив перед владою США і Швейцарії питання про повернення грошових коштів, які, як тоді стверджувалося, були незаконно вивезені з країни її колишніми прем'єр-міністрами Павлом Лазаренком і Юлією Тимошенко.

Як тоді говорив генпрокурор України Віктор Пшонка, йшлося про понад 500 млн доларів.

ИТАР-ТАСС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: