Експорт агропродукції в ЄС може принести Україні 340 мільйонів євро на рік

П'ятниця, 18 квітня 2014, 20:54

Збільшення експорту продукції сільського господарства у рамках лібералізації торгового режиму з Європейським Союзом принесе Україні 340 мільйонів євро на рік.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі за підсумками зустрічі представників українського уряду з бізнесом.

"Загальний економічний ефект від торгових преференцій ЄС для української економіки може становити 497 млн євро і включатиме 340 млн євро - від збільшення експорту агропродукції", - заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький.

Він відзначив, що поточного року обсяги квот на поставки товарів за зниженими митами будуть надані Україні в повному річному обсягу, незважаючи на те, що з січня по травень преференції не діяли. Це дає вітчизняним виробникам додаткові переваги.

Реклама:

Крім того, П’ятницький нагадав, що система розподілу квот буде абсолютна прозорою.

"Корупційна складова відсутня. Тобто, ніякі квоти ділитися в Україні не будуть. Базовий принцип: це "перший прийшов - перший одержав". Митниця ЄС фактично у режимі онлайн здійснюватиме контроль за поставками", - сказав П’ятницький.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!