"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін не вірить у здатність Європи відмовитися від російського газу

Четвер, 17 квітня 2014, 17:42

Президент Росії Володимир Путін переконаний у тому, що Європа не зможе відмовитися від поставок російського газу - тільки на "збиток собі, майже через кров".

Про це він сказав у ході "прямої лінії" з росіянами.

"Що стосується газу. Ми газ продаємо, трубний газ - це основні продажі з газу в нас, в основному, до європейських країн, які десь на 30–35%, 34% свого газового балансу закривають поставками з Росії. Чи можна взагалі припинити закупівлю російського газу? На мій погляд, неможливо", - заявив Путін.

За його словами, наприклад, у Фінляндії газовий баланс перебуває на 90% з російського газу, а в країнах Східної Європи - якщо не 90%, то 50-70% потреб закриваються за рахунок російських поставок.

Реклама:

"Чи можна взагалі припинити поставки? Це, на мій погляд, абсолютно нереально. Але на збиток собі, майже через кров, можна. Але я уявити собі такого не можу. Тому, звичайно, всі дбають про диверсифікацію поставок. Там, у Європі, говорять про підвищення незалежності від російського постачальника, так само, як і ми починаємо говорити і діємо у бік незалежності від наших споживачів", - сказав Путін.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: