"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європарламент зупинив будівництво "Південного потоку"

Четвер, 17 квітня 2014, 17:15

Європарламент вирішив поставити хрест на будівництві російського газопроводу "Південний потік" і закликав ЄС допомогти Україні вирішити газові суперечки з РФ.

Про це пише ТСН.

Згідно з резолюцією, яку проголосували сьогодні в Страсбурзі, існує "нагальна необхідність міцної спільної політики у сфері енергетичної безпеки з метою зниження залежності ЄС від російських нафти і газу, в тому числі, за допомогою диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, повної реалізації третього енергетичного пакету і можливість призупинення, при необхідності, імпорту газу".

"Європарламент вважає, що газопровід "Південний потік" не слід будувати, і що повинні бути доступні інші джерела поставок", - йдеться в резолюції.

Реклама:

Крім того, європарламентарі вважають, що допомога ЄС Україні в забезпеченні реверсу газу та ефективні взаємозв'язки з Євросоюзом убезпечать Київ від політичного та економічного тиску.

Раніше повідомлялося , що Болгарія відмовляється від російського газопроводу в обхід України. Презентаційні труби "Південного потоку" демонтували.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!