Ревізори підрахували, що "Енергоатом" напорушувався на 49 мільйонів

Четвер, 17 квітня 2014, 10:19

Ревізією фінансово-господарської діяльності Держпідприємства НАЕК "Енергоатом" та його відокремлених структурних підрозділів встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 49,1 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Держфінінспекції.

Так, відокремленим підрозділом "Атомкомплект" придбано у ТОВ "Склад РКД" обладнання вартістю 22,4 млн гривень, яке виявилося непридатним для використання.

Разом з тим, відокремленим підрозділом протягом року не вжито заходів для стягнення у судовому порядку штрафних санкцій за неякісне виконання договірних зобов’язань, що призвело до спливу терміну позовної давності і, як наслідок, до недоотримання доходів у загальній сумі 6 млн гривень, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Через порушення державних будівельних норм при капітальних  ремонтах станцій допущено незаконні витрати на оплату робіт в завищених обсягах та по завищеній вартості на загальну суму 11,4 млн  гривень.

Внаслідок неналежного виконання відокремленим підрозділом "Рівненська АЕС" договірних зобов’язань перед ПВГОО "Спілка інвалідів "Інлюкс", що підтверджено судовим рішенням, у січні 2013 року останньому сплачено штрафні санкції і виконавчий збір, на загальну суму 3,8 млн гривень.

Порушення у визначенні обсягів і вартості послуг з охорони АЕС у зв’язку із завищенням витрат на утримання одного військовослужбовця та чисельності військовослужбовців, що здійснювали охорону об’єктів, спричинило зайві витрати в сумі 2,3 млн гривень, з них: по ВП "Хмельницька АЕС" на суму 1,2 млн гривень; ВП "Рівненська АЕС" - 0,6 млн гривень; ВП "Запорізька АЕС" - 0,5 млн гривень.

Не розміщення ТОВ "Тамонтен" в ефірі телеканалів Перший національний у програмі "Діловий світ" та Інтер у програмі "Ваші гроші" тематичних рубрик для ДП НАЕК "Енергоатом", спричинило порушення договірних зобов’язань, та зайву сплату коштів в сумі 2,2 млн гривень.

Крім того, за ревізійний період, відокремленими структурними підрозділами НАЕК "Енергоатом" без отримання відповідної ліцензії отримано дохід від здійснення господарської діяльності з виробництва теплової енергії на загальну суму 52,6 млн гривень.

Також виявлено укладення договорів ДП НАЕК "Енергоатом" і його відокремленими підрозділами за результатами процедур конкурсних торгів, проведених з порушенням вимог законодавства, на загальну суму 690,9 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!