Залізнична "прокладка" Януковича зникла, залишивши багатомільйонні борги

Четвер, 17 квітня 2014, 09:03

Близьке до "Сім’ї" ТОВ "Прем’єр Лізинг", що отримало від структур Держадміністрації залізничного транспорту підряди вартістю 27 млрд гривень на постачання вагонів і локомотивів, зникло.

Про це пише Вадим Стародубцев у "Діловій столиці".

За місцем реєстрації його вже немає, а відвантаження рухомого складу припинені. З фірмою вже почали судитися як замовники, так і підрядники, вимагаючи понад 400 млн гривень.

Понад 100 млн гривень боргу від "Прем’єр Лізингу" вимагають  Дарницький вагоноремонтний завод, майже 200 млн гривень – "Укрспецвагон", 50 млн гривень -Донецька залізниця.

Реклама:

Окрім того, Криворізький дизельний завод, у якого "Прем’єр Лізинг" торік замовив випуск 320 вагонів на 224 млн гривень, недоотримав від фірми понад 55 млн гривень за вже виготовлену продукцію і також вимагає повернення цих грошей.

У лютому-березні цього року господарські суди відхилили позови дизельного заводу і "Укрспецвагону".

Повернути свої гроші цим та іншим компаніям навряд чи вдасться, пише видання.

"Прем’єр Лізинг" фактично припинив господарську діяльність і. За даними видання, зараз в "Укрзалізниці" триває масштабна перевірка взаємозв’язків з цією компанією.

Нагадаємо, влітку 2012 року "Прем’єр Лізинг" виграв тендер компанії "Укрспецвагон" - дочірньої структури "Укрзалізниці".

Фірма зобов’язалася поставити держпідприємству на умовах фінансового лізингу 3 тис піввагонів на 3,06 млрд гривень.

Станом на 2012 рік засновником ТОВ "Прем’єр Лізинг", статутний фонд якого становив 1 тис грн., був Анатолій Герасименко з села Білокуракине Луганської області. Згодом його змінив киянин Андрій Черніков. При цьому статут фірми зріс до 1 млн гривень.

Постійним "конкурентом" "Прем’єр Лізинг" на держтендерах була фірма "Альянс лізинг".

Обидві структури мали однаковий номер телефону і знаходилися на обслуговуванні юридичної компанії "Стайлинг". А засновник "Стайлингу" Богдан Данкевич відомий як засновник ПАТ "Домінанта", основним акціонером якого є ТОВ "Танталіт" - номінальний власник резиденції "Межигір’я" Віктора Януковича.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!