"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Банк Аваль" видав перші 2 мільйони кредитів в рамках програм з ЄБРР

Середа, 16 квітня 2014, 17:09

"Райффайзен Банк Аваль" видав перші 2 мільйони доларів кредитів всього за один місяць роботи в рамках Української програми підвищення енергоефективності.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як наголошується, проекти реалізовані для кількох підприємств сільського господарства і дозволяють позичальникам скоротити споживання енергоносіїв більш ніж на 50%. У свою чергу стійкість до коливань цін на енергоресурси зміцнює конкурентоспроможність зазначених підприємств.

"Приміром, одне з підприємств Донецької області замінило старі самоскиди на нові зерновози більшої вантажопідйомності і з меншою витратою палива. Проект загальною вартістю 2,25 млн доларів тільки за рахунок економії палива окупиться для підприємства за п'ять років", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, ще один кредитор, сільськогосподарське підприємство в місті Вінниця, замінило старі автопоїзди на нові тягачі та напівпричепи. Інвестиція в розмірі 426 тисяч доларів тепер дозволяє компанії щорічно економити 109 тисяч доларів.

"Райффайзен Банк Аваль - довгостроковий фінансовий партнер ЄБРР в Україні. Ми бачимо величезну потребу українських компаній всіх секторів промисловості у підвищенні енергоефективності та диверсифікації енергоресурсів", - підкреслює Микола Волков, директор департаменту регіональних корпоративних клієнтів банку.

"Сільське господарство - лише один з напрямків, де можна домогтися істотної економії енергоресурсів і виробничих витрат. Це не просто вкладення підприємств в зелені технології. Програма UKEEP спрямована на те, щоб відшукати найбільш вигідні варіанти інвестування в енергозбереження для кожного позичальника", - додав він.

"Незважаючи на недавній старт нового етапу програми, ми раді повідомити про перші два успішно реалізовані проекти спільно з Райффайзен Банком Аваль. Більше десяти інших проектів з підвищення енергоефективності на даний момент знаходяться в процесі розгляду. Це свідчить про актуальність інвестування в енергоефективні технології", - коментує Ільяна Шмателька, керівник програми UKEEP.

Також вона відзначає, що в рамках програми фінансуватимуться проекти не тільки з модернізації, розширення виробництва та встановлення енергоефективного обладнання, але також проекти модернізації комерційних будівель, проекти з використанням біомаси, встановлення сонячних панелей для гарячого водопостачання та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: