Misen Energy не причетна до відмивання грошей з "Укргазвидобування" - "Карпатигаз"

Середа, 16 квітня 2014, 15:13

"Misen Energy АВ" через свої дочірні компанії Misen Enterprises AB (Швеція) і ТОВ "Карпатигаз" (Україна) бере участь в Договорі про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Про це йдеться в листі компанії.

Як повідомляється, за період 2011-2013 р. ДСД інвестувало 250 млн доларів в нафтогазову галузь України, значну частина яких було витрачено на придбання сучасного обладнання для будівництва дожимних компресорних станцій.

У вересні 2012 року була запущена в Харківській області Юліївська ДКС, яка є найбільш сучасною ДКС в Україні. У другій половині 2014 планується запустити в експлуатацію ще дві ДКС - Червонолоненку (27 МВт) і Хрестишенську (60 МВт), найбільші в країні

Реклама:

За цей же період ДСД, учасником якої  є дочірні компанії Misen Energy АВ, сплатив в бюджет України 2,9 млрд гривень.

Компанія активно працює на нафтогазовому ринку України і будує практично "з нуля" реальні капіталомісткі і гостро необхідні для економіки країни об'єкти.

"У цих умовах з'являється матеріал, який намагається відверто "замазати брудом" діяльність компанії. Насамперед, через ланцюжок незрозумілих офшорних компаній компанію Misen Energy АВ та її дочірню компанію ТОВ "Карпатигаз" прив'язують до таких бізнесменів, як Фірташ, брати Кацуби і Курченко", - йдеться в листі.

Кампанія заявляє, що Misen Energy АВ ніяким чином не пов'язана з ким-небудь з вищевказаних осіб або їх представників.

"Misen Energy АВ - це публічна компанія, акціонерами якої є понад 3 тисяч фізичних і юридичних осіб. Серед акціонерів компанії знаходяться консервативні скандинавські пенсійні фонди, а також західні інвестиційні банки (наприклад, Pictet and Со), які не інвестували б свої активи в компанії, чий імідж у них викликав би питання", - йдеться в повідомленні.

Акції компанії вільно торгуються на Стокгольмській біржі і будь-яка фізична або юридична особа може придбати корпоративні права Misen Energy АВ.

Нагадаємо, раніше Грехем Стек у своїй статті на "BusinessNewEurope" написав, що фірми Фірташа і Курченка пов’язані з вимиванням грошей з "Укргазвидобування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!