"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія продає доларові активи - ЗМІ

Середа, 16 квітня 2014, 10:53

Обсяг вкладень Росії в казначейські папери США скорочується четвертий місяць поспіль і на даний момент становить 126,2 млрд доларів.

Про це пише "ЛігаБізнесІнофрм" з посиланням на Bloomberg.

Це найнижчий рівень з 2011 року. Для порівняння - на початку поточного року обсяг вкладень становив 131,8 млрд доларів.

Експерти сходяться в думці, що таким чином Росія намагається підтримати курс рубля. У лютому він знизився до долара на 2%. Це найбільше місячне зниження серед всіх 24 валют ринків, що відслідковуються агентством Bloomberg.

Реклама:

"Росія поступово скорочує вкладення. Мова йде про казначейські зобов'язання США, коли хтось намагається зміцнити національну валюту", - вказує стратегіст TD Securities Геннадій Голдберг.

Bloomberg називає ці папери найбільш ліквідними активами в світі.

Розпродаж держпаперів США має пряме відношення до санкцій Заходу щодо Росії, що веденні через анексію Криму.

"Якщо Росія передчуває конфлікт з США, виведення коштів звідти виглядає вельми резонно. Таким чином Росія хоче бути на один крок попереду", - відзначає аналітик Sage Advisory Services Марк Макквін.

Зазначимо, російська влада всерйоз розглядає можливість перереєстрації своїх емітентів з зарубіжних фондових бірж на ММВБ.

"У рамках корпоративних процедур компаніям і їх нарадам директорів потрібно розглянути процедуру про доцільність подальшого продовження обігу їх акцій на закордонній біржі", - заявив віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

На думку міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, економіка Росії через санкції Заходу після анексії Криму вже втратила близько 150 млрд доларів.

Золотовалютні резерви РФ до 4 квітня поточного року, за офіційними даними, становили 473,9 млрд доларів. Це мінімальний рівень з осені 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!