Світовий банк збільшив обсяг траншу для України до 750 мільйонів

Середа, 16 квітня 2014, 10:06

Світовий банк вирішив збільшити обсяг першого траншу багатосекторного проекту бюджетної підтримки України з 500 млн доларів до 750 млн доларів, надання якого очікується в травні.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів, пишуть "Українські новини".

Дане рішення було ухвалене в ході зустрічі міністра фінансів Олександра Шлапака та директора-розпорядника Світового банку Шрі Мульяні Індраваті.

Також у травні урядом Японії може бути надано співфінансування даного проекту.

Реклама:

Мінфін повідомляє, що в даний час проводиться робота з реалізації інвестиційних проектів в інших секторах економіки України на загальну суму в 1,6 млрд доларів.

У травні поточного року очікується отримання інвестиційної позики на підвищення енергоефективності та теплопостачання у розмірі 382 млн доларів.

Крім того, цього року Міжнародна фінансова корпорація готова інвестувати в найбільш пріоритетні проекти в Україні до 400 млн доларів.

Корпорація розглядає можливість надання кредитних ліній для комерційних банків з метою кредитування української економіки, розвитку підприємництва, а також підвищення енергоефективності в країні.

За результатами зустрічі з керівництвом Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (MIGA), яке є однією з організацій групи Світового банку, була досягнута домовленість про те, що агентство підтримує свій портфель в Україні щодо забезпечення політичних ризиків для іноземних банків на рівні 700 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!