ЄБРР готовий збільшити фінансування проектів України

Середа, 16 квітня 2014, 09:10

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий збільшити фінансування енергетичних та інфраструктурних проектів України.

Про це йшлося на зустрічі української делегації з керівництвом банку, пише "УНІАН".

В ході зустрічі учасники обговорили поточний співробітництво і домовилися про розгляд портфеля ЄБРР в Україні в частині розширення інвестиційних проектів.

Сторони домовилися про прискорення реалізації проектів з високим ступенем готовності, зокрема муніципальних проектів і проектів в енергетичній галузі.

Реклама:

Обговорювалися проекти будівництва метрополітену в Дніпропетровську, Харкові на загальну суму близько 600 млн євро, модернізація інфраструктури теплопостачання у Донецькій області на суму 20 млн євро і реалізація зведеної програми підвищення безпеки АЕС України на суму 600 млн євро.

З керівництвом ЄБРР укладено договір про надання технічної допомоги фінансовому і банківському секторах економіки України, а також державних реформ з поліпшення бізнес-клімату в країні.

Як повідомлялося раніше, Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити 200 мільйонів євро для реконструкції доріг, зокрема, автодорожніх підходів до Києва.

Нагадаємо, ЄБРР має намір інвестувати в проекти в Україні щорічно 1 млрд євро в найближчі роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!