В НБУ заговорили про стабілізацію грошово-кредитного ринку

Вівторок, 15 квітня 2014, 17:10

Ситуація на грошово-кредитному ринку України залишається напруженою, проте вже відчуваються ознаки поступової стабілізації.

Про це повідомила прес-служба Національного банку, передає УНІАН.

"Ситуація на грошово-кредитному ринку залишається напруженою. Водночас ми вже відчуваємо ознаки поступової стабілізації. Якщо ми проаналізуємо період із початку квітня, то темпи відпливу депозитів фізичних осіб із банківської системи в рази менші, ніж ми спостерігали в березні", - наводяться в повідомленні слова заступника директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олександра Арсенюка.

"Якщо ми візьмемо ситуацію на готівковому валютному ринку, то там ми спостерігаємо чисту пропозицію іноземної валюти порівняно з чистим попитом у березні", - додав він.

Реклама:

Водночас, як зазначив представник Нацбанку, події в Україні чинять вплив на ринкові очікування громадян та бізнесу, що відбувається на тлі зниження курсу гривні і впливає на інфляційні процеси.

Арсенюк нагадав, що підтримка цінової стабільності є основною функцією Нацбанку, і підкреслив, що з цією метою і було прийнято рішення підвищити облікову ставку НБУ до 9,5%.

"Разом з іншими заходами, які приймає останнім часом Національний банк, це дозволить стабілізувати ситуацію на грошово-кредитному ринку, стимулюватиме відновлення ресурсної бази банків та позитивно вплине на кон'юнктуру валютного ринку за рахунок зниження спекулятивного тиску на нього", - пояснив Арсенюк.

Він також зазначив, що регулятор готовий і далі вживати всіх необхідних заходів для забезпечення стабільності гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!