"Укрзалізниця" може випустити єврооблігації цього року

Вівторок, 15 квітня 2014, 16:44

Державна адміністрація залізничного транспорту України, яка в травні минулого року провела успішне розміщення п'ятирічних євробондів на суму 500 мільйонів доларів, може повернутися на зовнішній ринок запозичень в поточному році.

Таку думку висловив в інтерв'ю УНІАН міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

"Якщо буде на них попит, то так. Але знову-таки - під які відсотки? Думаю, для економії коштів деякі проекти будуть заморожені. Наприклад, ЄБРР був готовий надати на оновлення парку кредит у розмірі близько 125 млн доларів. Але потім припинив співпрацю, оскільки в "Укрзалізниці" не реалізовувалися реформи", - сказав Бурбак.

У зв'язку з цим, міністр підкреслив, що реформування такого державного монополіста на ринку залізничних перевезень як "Укрзалізниця" все-таки відбудеться, і висловив надію на швидке відновлення співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку за програмою оновлення рухомого складу країни.

Реклама:

Як повідомлялося, у листопаді 2013 року екс-глава "Укрзалізниці" Сергій Болоболін заявляв про підготовку випуску в 2014 році євробондів відомства на суму, що перевищує 500 млн доларів.

В середині травня 2013 року "Укрзалізниця" провела успішне розміщення п'ятирічних євробондів з купоном на рівні 9,5% річних в обсязі 500 млн доларів і погашенням 21 травня 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!