США, Німеччина і Франція готові допомогти Україні у розвитку АПК

Вівторок, 15 квітня 2014, 13:34

Посли США, Німеччини і Франції висловили готовність своїх країн допомогти Україні у розвитку її агропромислового комплексу.

"Україна змушена захищати себе від багатьох зовнішніх загроз, вона зіткнулася з тим, що залишена колишнім керівництвом. Головним пріоритетом для неї стало видалення ракової пухлини корупції, яка проникла в усі сфери життя", - сказав німецький посол Крістоф Вайль в ході зустрічі з міністром аграрної політики і продовольства Ігорем Швайкою у вівторок в Києві.

Дипломат висловив впевненість, що новий уряд України за підтримки Заходу досягне успіху в проведенні важливих реформ.

"Я також упевнений, що іноземні інвестиції в Україну сильно зростуть. Україна на своєму шляху з ЗВТ з ЄС робить правильні кроки і розвиток сільського господарства є саме таким позитивним кроком", - сказав Вайль.

Реклама:

За його словами, німецькі компанії готові допомагати Україні в залученні тих величезних ресурсів, якими володіє країна.

"50 компаній готові допомагати і сільськогосподарськими хімікатами, та машинобудівною продукцією в різних галузях. Всі ці компанії знають українських ринок, потреби цього ринку, і вони готові залишитися тут і розширювати свою роботу", - підкреслив німецький посол.

У свою чергу присутній на зустрічі посол США Джеффрі Пайетт зазначив, що його країна теж є партнером України в цьому напрямку.

"Немає причин, чому б Україна не стала такою наддержавою в сільськогосподарському секторі, тому що вона є великим виробником зернових", - сказав він.

Він позитивно оцінив ті реформи у сфері сільського господарства, які проводяться.

"Ми також високо цінуємо і ваше керівництво, і вашу відданість тому, щоб удосконалити адміністративні процедури", - сказав Пайетт.

"США готові допомагати, якщо ви будете вибирати правильні стратегії. Ми підтримуватимемо ваші зусилля з розвитку демократії в країні, це буде стимулювати і внутрішні і зовнішні інвестиції", - сказав американський посол.

Посол Франції Ален Ремі теж заявив про готовність допомогти Україні у розвитку аграрного сектора. Зокрема, за його словами, Франція готова допомогти з експертизою ключових питань у сфері ринку землі, в фітосанітарних питаннях, а також ряді інших напрямках.

"Ми також готові допомогти у навчанні фермерів. Це просто кілька прикладів того, в яких темах ми можемо поділитися своїм досвідом з Україною. Ми вже багато років це робимо і готові до посилення цього співробітництва", - сказав посол.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!