ЄС має намір вкласти в бізнес в Україні 100 мільйонів

Вівторок, 15 квітня 2014, 11:36

Глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявляє про намір ЄС запустити в 2015 році проект підтримки малого та середнього бізнесу в Україні і вкласти в нього близько 100 млн євро.

Про це він сказав на прес-конференції, пишуть "Українські новини".
 
Томбінський розповів, що міжнародні інвестиції прийдуть в Україну тільки тоді, коли клімат для внутрішніх державних інвестицій буде сприятливим.

При цьому він наголосив на необхідності створення основної бази для подальшої модернізації України.

"Європейський союз може в цьому допомогти в плані підтримки для розвитку приватного сектора. У 2015 році буде запущений проект вартістю близько 100 млн євро, який буде направлений на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні", - сказав Томбінський.

Реклама:

У зв'язку з цим посол сказав, що йдеться про допомогу, наприклад, в енергозберігаючих технологіях.

Також він вважає, що такий розвиток буде можливим тільки тоді, коли буде розвиток законодавчої бази, фіскальної політики та адміністративної політики.

Зокрема він підкреслив, що в інвесторів повинна бути впевненість, що законодавча база не буде мінятися кожен рік, це, на його думку, має бути однією з передумов для розвитку.

"Питання заробітних плат, питання пільг не є першочерговими, в першу чергу має значення стабільне законодавство", - додав Томбінський.

Крім того, він сказав, що важливим є адміністративний підхід і зниження рівня корупції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!