"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму ввели патент на діяльність з обміну готівкової валюти

Понеділок, 14 квітня 2014, 20:04

На території Республіки Крим на період до 1 січня 2015 року запроваджується патент на діяльність з обміну готівкової валюти.

Про це повідомляє прес-служба Держради Республіки Крим.

Як наголошується, на позачерговому пленарному засіданні Держради Криму прийнято постанову "Про патентування діяльності з обміну готівкової валюти".

"З метою забезпечення поповнення дохідної частини місцевих бюджетів Республіки Крим у перехідний період до 1 січня 2015 року до повної інтеграції Республіки Крим в банківську, кредитну систему РФ Рада Республіки Крим встановила, що банківські, небанківські фінансові установи, пункти обміну валют здійснюють діяльність з обміну готівкової валюти на території Криму за умови придбання відповідного торгового патенту в органах Податкової служби Республіки Крим на кожен відокремлений структурний підрозділ", - йдеться в документі.

Реклама:

Також зазначається, що видача торгових патентів та сплата збору здійснюється у порядку, встановленому положеннями статті 267 Податкового кодексу України, що діяв на 17 березня 2014 року, за винятком підпункту в) підпункту 267.1.1 пункту 267.1 та підпункту 267.3.5 пункту 267.3 статті 267 Податкового кодексу України, дія яких не поширюється на території Республіки Крим.

"Ставка збору за провадження торговельної діяльності з обміну готівкової валюти становить 11 тисяч рублів на місяць. Постанова набирає чинності з дня прийняття", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: