"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ підвищив "робочу" ставку рефінансування з 7,5% до 14,5%

Понеділок, 14 квітня 2014, 19:44

Національний банк з 15 квітня підвищив ставку рефінансування по кредитах "овернайт" під забезпечення державними цінними паперами до 14,5% річних з 7,5% річних, яка діяла з 14 серпня 2013 року.

Як йдеться в повідомленні центробанку, облікова ставка залишена без змін - 6,5% річних.

Одночасно НБУ знизив ставку рефінансування на кількісному тендері на півроку з 19,5% до 10% річних, обмеживши обсяг пропозиції 1,5 млрд гривень.

Крім цього, Нацбанк втричі - з 1,5% до 4,5% річних - збільшив ставку за своїми депозитними сертифікатами "овернайт", а також на ті ж 3 процентних пункти підвищив ставки на кількісному тендері з розміщення депосертифікатів.

Реклама:

Зокрема, за тижневими паперами тепер вона становить 5,25% річних, 2-тижневим - 6% річних, місячними - 6,5% річних, 1,5-місячними - 7% річних, 85-денним - 9% річних.

Як повідомлялося, багато експертів ринку останнім часом звинувачують Нацбанк в тому, що рефінансування яке виділяється ним у великих обсягах для підтримки банків потрапляє на валютний ринок, результатом чого стало рекордне падіння гривні - з 8,2 гривень за долар на початок року до 13 гривень за долар.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!