Україна та Польща домовилися про спрощення реверсу газу

Понеділок, 14 квітня 2014, 19:12

Оператори газотранспортних систем України та Польщі ПАТ "Укртрансгаз" та Gaz-System SA підписали додаток до операторської угоди, що уточнює порядок передачі виробничо-технічної інформації між компаніями.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, угода суттєво спрощує порядок оформлення добових обсягів природного газу, що постачається до України за реверсом через ГВС "Германовичі" з території Польщі.

"Це рішення приводить домовленості між двома операторами у відповідність до норм європейського енергетичного законодавства. Завдяки цим змінам значно спрощується процедура імпорту газу в Україну", - зазначив Андрій Коболєв, голова правління НАК "Нафтогаз України".

Згідно домовленості, розподілення об’ємів буде здійснюватися у відповідності до Кодексу розподільчих мереж.

Реклама:

Таким чином, добові об’єми, начислені користувачам газотранспортних систем при поставці через ГВС "Германовичі", дорівнюватимуть затвердженим номінованим об’ємам, а різниця між сумарним номінованим об’ємом для всіх користувачів по кожному місяцю та фактичним об’ємом газу, поставленим через дану ГВС, розподілюватиметься між всіма користувачами пропорційно до їхніх затверджених номінованих об’ємів.

Новий порядок діятиме з 14 квітня 2014 року.

Як повідомлялося, поставки газу в Україну через ГВС "Германовичі" вперше відбулися в листопаді 2012 року. Загальна пропускна спроможність для постачання газу в Україну на даній ГВС становить 1,5 млрд кубометрів на рік. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!