Amazon в червні анонсує власний смартфон

Понеділок, 14 квітня 2014, 10:24

Інтернет-рітейлер Amazon готується в другій половині поточного року випустити смартфон під власним брендом.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Випуск мобільного пристрою проводиться в рамках кампанії по експансії на ринок апаратних рішень, конкуруючих з продукцією Apple, Samsung, Google та інших.

Джерела в компанії говорять, що на сьогодні у Amazon є робочий прототип девайса, який на тижні був продемонстрований на закритому внутрішньокорпоративному показі Amazon в Сан-Франциско.

Реклама:

За даними цих же джерел, Amazon має намір провести відкриту презентацію смартфона в червні, тоді як масові поставки на ринок почнуться тільки до кінця вересня.

Традиційно Amazon показувала свої новинки під сезон передноворічних продажів, але судячи з цими даними, пристрій дебютує приблизно в одні й ті ж терміни з iPhone 6.

За неофіційними даними, смартфон Amazon буде оснащений екраном з підтримкою 3D-зображень без спеціальних стереоокулярів.

Також в пристрої буде фронтальна камера, здатна стежити за рухом зіниць, причому на фронтальній поверхні смартфона будуть відразу чотири камери, які можуть знімати голограми - подібні знімки.

Аналітики кажуть, що з випуском смартфона, Amazon виходить на розвиненою і надконкурентному ринок, де Apple і Samsung зараз утримують у сумі майже 50%.

Для новачків зараз на ринку смартфонів вже майже немає місця, проте у разі Amazon є ряд істотних застережень: компанія вже фактично присутній на апаратній ринку, у неї є істотний фінансовий і маркетинговий ресурс.

За останні кілька років компанія випустила сімейство рідерів Kindle і планшетів Kindle Fire, а минулого тижня вона анонсувала ТВ-приставку Fire TV для роботи з відео за запитом.

Джерела кажуть, що в смартфоні буде реалізована незвичайна технологія, яка не має в сьогоднішніх смартфонах аналогів.

Тут буде присутній зв'язка з 3D-екрану і 3D-сенсорів, які будуть не тільки генерувати тривимірні зображення, але і визначати як близько до смартфону знаходиться обличчя користувача, змінюючи відповідним чином дані на екрані. Це необхідно, наприклад, для зуму картинок: чим ближче користувач до екрану, тим сильніше зум.

Крім того, технологія відкриває можливості для маніпуляції картинками і текстами.

На цьому тижні представники Amazon спілкувалися з групою постачальників компонентів для майбутнього смартфона і заявили, що масове виробництво має стартувати вже в квітні, а перша партія буде досить скромною - близько 600 000 смартфонів.

Основним виробником екранів для смартфонів буде японська Japan Display, вона ж постачає екрани для iPhone 5C і 5S.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: