S&P: Фінляндія ризикує втратити рейтинг "AAA"

Неділя, 13 квітня 2014, 13:23

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило прогноз по рейтингу Фінляндії зі "стабільного" ​​до "негативного".

За прогнозами аналітиків S&P, при збереженні низьких темпів зростання ВВП в наступні 2 роки Фінляндія "з імовірністю 1 до 3 втратить рейтинг "AAA", пишуть "Вести.ru".

Аналітики компанії переглянули свої колишні прогнози по темпах зростання ВВП економіки Фінляндії в період 2014 - 2016 років з 1,4% до 1%. За оцінками експертів, при збереженні даних темпів зростання Фінляндія ризикує втратити рейтинг "AAA" до 2016 року.

Як наголошується, тривалий період знижених темпів зростання ВВП економіки Фінляндії є відображенням серйозних структурних дисбалансів в демографічному та економічному плані.

Реклама:

"За нашими оцінками, присутні помітні знижувальні ризики для зростання економіки країни і проведення фінансових реформ. Економіка Фінляндії залишається вразливою перед уповільненням економічної активності в єврозоні, а також серед основних торговельних партнерів, зокрема Росії", - йдеться у звіті.

S&P зберігає рейтингову оцінку боргових зобов'язань Фінляндії на рівні "AAA" з лютого 2002 року. У грудні 2011 року, на тлі розвитку європейської боргової кризи, S&P знижувало прогноз по рейтингу Фінляндії до "негативного". У січні 2013 року прогноз був змінений на "стабільний".

Серед країн єврозони тільки Німеччина, Люксембург і Фінляндія, за версією S&P, володіють найвищими кредитними рейтингами. Агентства Fitch і Moody's також зберігають рейтинг Фінляндії на найвищому рівні, при цьому зберігаючи "стабільний" прогноз по рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!