Fitch підвищило прогноз кредитного рейтингу Португалії

Неділя, 13 квітня 2014, 12:14

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило прогноз по кредитному рейтингу Португалії до "позитивного" з "негативного", пояснюючи це сильним відновленням економіки і скороченням дефіциту бюджету.

Про це йдеться в даних, опублікованих по огляду рейтингу Португалії, передають "Вести.ru".

Як наголошується, Fitch підтвердило рейтинг країни "BB+" і заявило, що фінансові умови країни істотно покращилися з жовтня 2013 року.

Рейтингове агентство підвищило економічні прогнози і тепер прогнозує зростання валового внутрішнього продукту на 1,3% цього року і на 1,5% в 2015 році, що набагато вище колишніх 0,2% і 1% відповідно. Воно відзначило, що в перерахунку на річні темпи економіка вперше збільшилася в останньому кварталі 2013 року на 1,6%.

Реклама:

З тих пір як країна звернулася за міжнародною фінансовою допомогою в квітні 2011 року, Португалія за підтримки Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду залучила торік 3 млрд євро на продажу облігацій. Прибутковість десятирічних португальських облігацій на початку року впала до 3,87% з 5,865%.

Платіжний баланс Португалії з країнами єврозони продовжує стабілізуватися більш швидкими темпами, ніж це очікувалося. Поліпшення факторів цінової і нецінової конкуренції відображено в даних з експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: