"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада може розглянути питання про компетенцію Кубіва

П'ятниця, 11 квітня 2014, 18:41

У Верховній Раді може бути підняте питання про компетенцію глави Національного банку України Степана Кубіва, якщо НБУ не вживе конкретних кроків по стабілізації курсу гривні.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

"Ситуація на валютному ринку виходить з-під контролю. Сьогодні вдень курс долара наблизився до позначки 14 гривень, а євро встановив новий рекорд - 19 гривень. Якщо ситуація не стабілізується, не виключаю, що наша депутатська група наступного тижня поставить питання про відповідність займаній посади голови НБУ", - заявив депутат.

За словами Хомутинніка, керівництво Нацбанку не діє вже кілька тижнів поспіль; при цьому глава НБУ не відгукнувся на запрошення народних депутатів прийти в парламент і пояснити, чому центробанк не реагує на падіння курсу гривні.

Реклама:

Як повідомлялося,курс гривні на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю знизився до 13,1 гривень за долар з 13 гривень за долар у попередній робочий день.

Курс гривні на міжбанку з початку 2014 року знизився на 36,8% - з 8,2850 гривень за долар.

Таким чином, 11 квітня оновлено історичний мінімум міжбанківського курсу гривні: попереднє рекордне значення було зафіксовано 10 квітня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!