"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна судитиметься з "Газпромом" щодо контракту 2009 року - Продан

П'ятниця, 11 квітня 2014, 11:14

Україна готується до подачі позову до Стокгольмського арбітражного суду за контрактом між НАК "Нафтогаз України" і АТ "Газпром".

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан з трибуни парламенту в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли уряд планує подавати до арбітражу щодо скасування угоди між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України"? Ця робота ведеться з першого дня моєї появи на посаді (міністра). Ми сьогодні грунтовно підходимо до підготовки відповідних документів і перегляду тих невигідних умов, які зараз є в договорі між "Нафтогазом" і "Газпромом" від 2009 року", - сказав він.

Продан додав, що до зазначеної роботи залучаються юристи з досвідом судових тяжб з "Газпромом".

Реклама:

"Ми залучаємо міжнародних юристів, які мають досвід роботи з компаніями, які подавали вимоги до суду Стокгольма до "Газпрому". Ці питання не доходили до арбітражу, але мирними угодами  "Газпром" врегулював ці питання з європейськими країнами", - резюмував він.

На думку Продана, існуюча ціна російського газу для України є несправедливою і політичною.

Нагадаємо, раніше офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що заяви України про намір оскаржити умови газового контракту від 2009 року в міжнародному арбітражі - безпідставні.

Як відомо, Україна готова купувати російський газ за ціною 268 доларів за 1 тис. кубометрів.

Раніше глава "Газпрому" Олександр Міллер заявив, що ціна на газ для України після скасування пільг становитиме 485 доларів  за 1 тис. куб. м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!